Site Overlay

Szobatermosztát a maximális komfortért

A termosztát feladata a fűtés vezérlése, vagyis, hogy be-, illetve kikapcsolja a fűtő vagy hűtő rendszert annak függvényében, hogy milyen hőmérséklet elérése, megtartása a cél. A szobatermosztát a fűtési rendszer meghatározó részévé vált napjainkban, ugyanis nemcsak megfelelő komfortérzetet biztosít, hanem jelentős mennyiségű energiát és pénzt is megspórolhatunk a használatával.

Az elhelyezésekor figyelni kell arra, hogy ne kerüljön huzatos helyre, esetleg radiátor, légkondicionáló mellé, mert így nem tud pontos adatokat mérni a szobatermosztát. A régebbi típusok vezetékes rendszerben működnek, az újabbak azonban vezeték nélküli, wifi kapcsolattal irányíthatók.

Az utóbbiak előnye, hogy programozhatók, és akár a távolból is irányíthatjuk a működésüket. Ez azért jó, mert például a hétvégi ház fűtését, ha van okos termosztát, távolról is be tudjuk indítani, így mire odaérünk, kellemes meleg fogadhat minket. Napi vagy akár heti programozást is készíthetünk, így nincs szükség manuálisan, radiátoronként állítgatni a fűtést, adott esetben pedig könnyen módosítható a program.