Site Overlay

Miért fontos az almérő kötelezettség betartása?

Egy véges erőforrásokkal rendelkező bolygón élünk, ahol mindenképpen elengedhetetlen, hogy megtanuljunk spórolni a különböző alapanyagokkal és az energiával. Bár alaposabban körülnézve láthatjuk, hogy majdnem minden irányból árad felénk a kinyerhető elektromosság, de sajnos korlátozva vagyunk a technikai fejletség által. Ilyen formában csak abból tudunk gazdálkodni, ami biztosan a rendelkezésünkre áll. Itt kerül képbe az almérő kötelezettség. Miről van szó? Gondolhatnánk, hogy nem mindegy egy cégnek, pontosan mennyi áramot használ fel, ha azt képes kigazdálkodni?

A helyzet az, hogy az egyre fokozódó környezeti problémák miatt, amelyeknek a csúcspontját jelenleg a klímaváltozás jelenti, a nemzetközi környezetvédelmi szervezetek elég rossz szemmel nézik és gyakran szankciókkal sújtják azokat az államokat, ahol a termelési szektor nem igyekszik a minimum elv felé törekedni. Jobb elkerülni, amíg a bírságolás körbeér és végül a telephelyet sújtja nagy erővel, hiszen az a csőd szélére is sodorhat egy vállalkozást. Érdemes tehát naprakésznek lenni és igyekezni lépést tartani a korral.

Természetesen az állam sem rest és ezért született meg az almérő rendelet, hogy lehetőleg megelőzzék a későbbi problémákat. Ennek értelmében, minden olyan cég, ami energetikai szakreferens telepítésére kötelezett, almérőket kell telepítsen azokra a részekre, ahol csak nehezen vagy egyáltalán nem követhető nyomon másféle módon a fogyasztás. A beérkező adatok lehetőséget kínálnak egy belső monitoringon keresztül a javítások és fejlesztések célzott elvégzésére, valamint riportok formájában eljutnak a szakhatóságokhoz, akik kiértékelik azokat.

Előnye is van mindennek, hiszen a szabályok betartásával nemcsak elkerülhetőek az esetleges szankciók, de még támogatásra is szert lehet tenni, aminek keretén belül fejleszthető a gyártósor vagy energiatakarékos eszközök szerezhetőek be. Tudjunk meg erről a témáról jóval többet a getenergy.hu webfelületen! Mindig adjunk a részletekre és gondoskodjunk róla, hogy az előírások betartásával új lehetőségek nyíljanak meg előttünk!