Site Overlay

A fűkasza fajtái és előnyei

A kert gondozása sokkal könnyebb, ha rendelkezésre állnak a megfelelő szerszámok. A fűkasza gondoskodik arról, hogy a növényzet lekaszálása ne legyen többé egy unalmas feladat. Az utóbbi időben nagyon sok eszköz került kifejlesztésre a gyep gondozásához, a hagyományos kézi kaszáktól kezdve az üzemanyaggal vezérelt fűnyírókig. A sokféle termék között az elektromos fűkasza szolgál arany középútként.

Ezt úgy tervezték, hogy kis területen működjön, viszont az egyes modellek specifikációi a gyártótól és az áramellátástól függően eltérőek. Nyilvánvaló, hogy ez a készülék nem alkalmas a széna betakarításra, de a legjobb megoldást szolgáltatja a vidéki nyaraló udvarának és a lakóház kertjének gondozására.

Furcsa lehet, hogy a fűkasza képes különféle áramforrások igénybevételével működni. A legmobilabbak mégis az akkumulátoros típusok. Ezek teljesen önállóak és nem korlátozza azokat az elektromos kábel hosszának való kitettség. Az egyetlen limit, amivel szembesülnek, az nem más, mint az akkumulátor töltési ideje. Ez átlagosan több mint 1 óra. Ha ez nem elegendő a feladat elvégzéshez, ajánlatos bekészletezni egy cserélhető tápegységet.

Az akkus fűkaszák fő hátránya az alacsony kapacitás. Az elektromos egységek nagyteljesítményűek és sokkal kevesebbet kell fizetni azokért. Nincs szükségük speciális karbantartásra, amivel a tulajdonos nemcsak időt, hanem jelentős költségeket is megtakaríthat. Az akkus modellekhez hasonlóan, abszolút biztonságosak a környezetnek. A teljes fűkasza szegmensből az elektromos modellek súlya a legkisebb.