Site Overlay

Önfelszívó szivattyú háztartási használatra

Egyszerűen telepíthető és könnyű használni. Ez jellemzi röviden egy önfelszívó szivattyú alkalmazását. Igen keresett termék, azonban érdemes figyelembe venni, hogy legfeljebb 9 méteres felszívásig lehet alkalmazni ezeket a berendezéseket. Ásott kutakhoz is gyakran használnak önfelszívó szivattyú berendezést, mert nem túl nagy mélységből kell felhozni a vizet.

Ezek a gépek jobban tűrik a homokot is, mint a búvárszivattyúk. Továbbá, meghibásodás esetén gazdaságosabb a javíttatásuk, mint más típusoknak. Felszínre telepíthető az önfelszívó szivattyú, viszont a felszíni típus nem működhet szárazon, ezért használat előtt mindenképpen fel kell tölteni. Ez azért fontos, mert a szárazon futástól meghibásodik.

Szinte minden önfelszívó szivattyú lényege, hogy a folyadékot egy motor és forgólapát segítségével szállítja, tehát a centrifugálszivattyú-elvet veszi alapul a működéshez. A szivattyú szívócsatlakozásán át a berendezésbe kerülő tiszta víz vagy nagyobb mennyiségű szilárd anyagot tartalmazó folyadék egy forgó keréken halad át, ami örvényt generál.

Ennek hatására a folyadék merőlegesen távozik a tengyelre és nagyobb energiával távozik a nyomókapcsolón keresztül, mint érkezéskor. Legfontosabb jellemző egy önfelszívó szivattyú esetében a jó ár-érték arány. Emiatt is ajánlják elsősorban háztartási használatra. Amennyiben a rendszerbe lábszelepet is épít, a segítségükkel folyamatos vízellátást biztosíthat. Ha mezőgazdasági öntözés céljából vásárolna, érdemes nagyobb teljesítményű gépet választania.