Site Overlay

Valóban gazdaságos az elektromos padlófűtés?

Bizonyára sokan ismerik azt a didergető érzést, amikor jéghidegre fagyott lábakkal vagyunk kénytelenek jönni-menni a lakásban. Ez ellen hatékony védekezést jelent a papucs meg a vastagzokni, viszont az elektromos padlófűtés verhetetlen a kényelem szempontjából.

Magasfokú komfortérzetet biztosít a hideg napokon, rendkívül egyszerűen telepíthető, a működtetése pedig gazdaságos. Számos extrával is felszerelhető a rendszer, mint például a digitális vagy a manuális termosztát. Két változat közül választhatunk, hogyha az elektromos padlófűtés mellett döntünk. A fűtőkábeles és a fűtőfilmes ugyanazon elv alapján működik, csupán az egyik nagyon vékony kivitelű és az aljzatbeton alá kerül. Értelemszerűen ez a fűtőfilmes típus, míg a fűtőkábelest az aljzatbetonba fektetik.

Érthető módon mindenki elsősorban az előnyökre kíváncsi az elektromos padlófűtéssel kapcsolatban, abból pedig akad bőven. Elsősorban az energiatakarékos megvalósítás miatt kedvelik sokan, ami tovább fokozható a már említett termosztát segítségével. Mivel nem látható és nem foglal helyet, ezért kifejezetten esztétikusnak számít és a bútorok elhelyezése szempontjából is előnyös. Az elektromos padlófűtés egyáltalán nem igényel karbantartást és az időtállósága is kiemelkedő.

A termosztátokkal helyiségenként egyedi hőfokot állíthatunk be. Ha ennyi még nem lenne elég, akkor kiegészítő megoldásként is alkalmazható az elektromos padlófűtés, mivel kombinálható más fűtésrendszerekkel. A telepítése rendszerint újépítésű épületek esetében a legegyszerűbb, de utólagos megoldásként is alkalmazható, például egy felújítás alkalmával.