Site Overlay

Jól jön a csere belső gumi

A belsőt kicserélni nem nehéz feladat és ha becsúszik egy defekt, akkor nem árt elsajátítani, hogy ez miként kivitelezhető szakszerűen. A belső gumi cseréjéhez nincs szükség speciális szerszámra, amennyiben a pár száz forintos gumileszedő nem tekinthető annak.

Ezt is csak abban az esetben kell használni, ha kézzel nem tudjuk lefejteni a külsőt a felniről. Ilyenkor jön a nagy kérdés, hogy érdemes-e foltozni vagy inkább tegyünk bele egy újat? Egy jól megfoltozott belső gumi nagyon sokáig bírja.

Addig foltozhatjuk ameddig csak szeretnénk, de mindennek van egy határa. Nem ér annyit a befektetett munka, hiszen egy belső gumi sem kerül sokba és gyorsabban megoldhatjuk a cserével a problémát. Kiváltképp akkor érdemes a cserére hagyatkozni, ha egy túra során áll bele egy alattomos királydinnye a kerékbe.

A belső gumi jól nyúlik, ezért nem feltétlenül kell mindenáron kötni az ebet a karóhoz. Csak nagyon nagy eltérés esetén adódhat baj abból, ha rossz méretet választunk. Sokkal fontosabb a szeleptípus helyes kiválasztása, mert egy autószelep nem fog átférni a presta furaton.