Site Overlay

Nagyon sok pozitívuma van a laminált padlónak

A parketta tökéletes választás ahhoz, hogy a ház, lakás minden helyiségében esztétikus járófelületet lehessen kialakítani. A laminált padló a meleg burkolatok közül kétségtelenül az egyik legkedveltebb, hiszen számtalan előnye van. Manapság már a legmodernebb gyártási technológiákkal készül, aminek köszönhetően az ára sokkal elérhetőbb, mint a valódi fa parkettáé, igazán esztétikus, roppant strapabíró, illetve temérdek színben és mintázatban kapható.
Amit sokan szeretnek benne, hogy rendkívül aprólékos kivitelű, igazán mutatós és mindig egységes. A színe és a mintázata a fához nagyon hasonló, sőt, gyakran nem is lehet megmondani, hogy melyik a valódi és melyik a laminált. A laminált padló kiválasztásakor nem lehet megfeledkezni arról a tényről, hogy a beépítési magassága általában egy centiméter.

Amikor lakásfelújításra kerül sor, akkor ezzel az adattal mindig számolni kell. A laminált padló lapok egymáshoz illesztése nagyon pontos, szinte tökéletes, és nincsenek hézagok. Óriási előny, hogy nem kell kitöltő anyagot használni.
A tartósságot és strapabíró jelleget talán az igazolja a legjobban, hogy a fedőrétege akár tízszer jobban ellenáll a kopásnak, mint a megszokott parketta. Ennek köszönhetően a hagyományos megoldásoknál jobb választás, ugyanis azoknál a megszokott 3-4 évenkénti felületkezelés, felújítás, lakkozás kötelező, hogy megtartsák eredeti külsejüket.

A környezetbarát parketta az epitoanyag.hu oldalon

A környezetkímélő tulajdonsága is egyértelműen szót érdemel. Az epitoanyag.hu internetes boltban régóta megvehetők azok a termékek, köztük a különféle padló lapok, amik egy cseppet sem terhelik a környezetet, semmilyen negatív hatással. A laminált megoldások esetében például az alapanyagnak több, mint 85%-a faőrlemény, amiből ugye a hordozóanyag készül.
Erre kerül a dekorréteg, ami színtartó, UV-álló és egy tartós impregnált felület. A dekorréteget gyantás védőréteg vonja be, ami a kopás- és karcállóságról gondoskodik. Az epitoanyag.hu termékei esetében nem csupán a mintázat és a szín nagyon változatos, de a vastagság is. Itt megvehető 6, de akár a 12 mm vastagságú változat is. Padlófűtéshez mind a két termék bátran bevethető.