Site Overlay

Felfázás ellen kellene valami hatékony?

Minden harmadik nő élete során legalább egyszer felfázik. Ilyenkor nagyon kellemetlen tünetekkel találkozunk, az irritáció mellett, folyamatos égő és viszkető érzést tapasztalunk az intim zóna környékén. A vizelés fájdalmas, ráadásul gyakori maga az inger is. Számos dolgot lehet tenni felfázás ellen, az első természetesen a probléma megelőzése.

A rendszeres higiénia csak egyik feltétele ennek, inkontinencia esetén tisztasági betét vagy gyakori alsóneműcsere az indokolt, valamint kerülni kell a nagyon lenge viseletet, a huzatot és a hideg vizet. Ha már sajnos bekövetkezett a húgyúti fertőzés, a vesék sem a megszokott módon működnek. Felfázás ellen rengeteg készítmény kapható, legyen szó gélekről, krémekről, intim mosakodókról, valamint gyulladáscsökkentő tablettákról és kapszulákról.

A nőknél a felfázás a hüvelyflórát is megbolygathatja, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy a felfázás ne járjon bakteriális vagy vírusos elváltozással. Erre az esetre is, a felfázás ellen ajánlott gyógyszerek mellett, különféle készítményekkel is segíthetünk a gyógyulásban.