Site Overlay

Érintőképernyős telefonok vannak mindenhol

Sokan már elképzelni sem tudják, hogy nem is olyan régen még csak egy körömnyi méretű kijelzője volt a mobiltelefonoknak és az sem sok mindenre volt alkalmas. Nagyot fejlődött az iparág 2-3 évtized alatt. A bőröndnyi, már relatíve hordozhatónak tekinthető telefonoktól mára eljutottunk az érintőképernyős telefonok korszakáig.

Ezek valójában nagy tudással bíró, képernyőt is magába foglaló számítógépek és így is használjuk. A telefonálás funkció a klasszikus mobilhálózaton keresztül egyre inkább háttérbe szorult. Megjelentek ugyanis a különböző chat programok, amelyekkel az interneten keresztül ingyenesen is tudunk beszélni egymással.

Internetezünk, közösségi média alkalmazásokat használunk, társkereső programok révén keressük a szerelmet és az Instagramhoz hasonló rendszerekben publikáljuk, hogy mi történt a nyaralás alatt. Mostanra tehát az érintőképernyős telefonok mindenes eszközként lapulnak a zsebünkben. Fantasztikus, ami általuk van, de azért rendszeresen érdemes tartani egy kis megnyugtató digitális detoxot.