Site Overlay

Alapos munkát végez a csempe körkivágó

A gyors lyukfúrás nem akadály többé, hála a modern gyémánt eszközöknek. A TLS csempe körkivágó, típustól függően, vákuumforrasztással vagy lézerhegesztéssel készül, aminek eredményeképpen olyan szegmenstartománnyal lesz ellátva a vágófelületen, ami megbirkózik az igen kemény és vastag anyagokkal egyaránt.

Mivel a munkafolyamat során jelentős hőhatás képződik, ezért fontos, hogy rendszeresen hűtve legyen a lyukfúró. Ezt gyakori vízbemártogatással vagy speciális hűtőgyantával lehet elérni. A csempe körkivágó felhozatalban van olyan típus is, akárcsak a TLS MAGNUM, ami kimondottan csak vizes körülmények között vethető be. Itt nem oldható meg a már falra felhelyezett burkolólap utólagos fúrása, mert akkor nem biztosítható a folyamatos hűtés.

Persze több csempe körkivágó bevethető száraz körülmények között, ami megkönnyíti a feladatvégzést. A nagy hatásfokkal rendelkező, szintetikus, ipari gyémántszegmensek precíz fúrást tesznek lehetővé, de mindenekelőtt figyelni kell a használat során az optimális fordulatszám megőrzésére, mert ezzel növelhető az élettartam és javítható a teljesítmény.