Site Overlay

A tequila a fiatalok nedűje

Létezik néhány olyan alkoholos ital, aminek fogyasztása bizonyos ponton koreográfia vagy rituálé szerint szokott bonyolódni, legalábbis az esetek nagy részében. A tequila sokszor pontosan ezen körítés miatt képezi központi tárgyát a buliknak, hiszen egyfajta program is egyben a fogyasztása, mert aránylag látványos a dolog, főként más italokhoz képest.

Vegyük például a sört, ami egy üvegből, esetleg kancsóból egész este kortyolgatható csöndben, akár egyedül is anélkül, hogy bárki észrevenné. Ehhez képest a tequila sokszor sóval és citrommal, kísérőital nélkül kerül fogyasztásra, ezáltal nagy fokú koncentrátum érhető el rövid időn belül.

Ez sokszor nagyon hamar feldobja a parti hangulatát, talán ezért is vált híressé ez az ital. Olyan típusok is vannak, amelyet naranccsal és fahéjjal szokás inni, de még mindig nagy az a tábor is, aki önmagában kedveli leginkább ezt a mexikói eredetű terméket. A tequila biztosan még sokáig ott lesz a toplistán, a leginkább kedvelt italok közt és nem véletlenül.