Site Overlay

A különleges pillanatokhoz champagne kell!

A pezsgő régóta kedvelt, különleges alkoholos ital, ami egy véletlen folytán született meg. A champagne ugyanis egy olyan borszármazék, ami a második érlelés következtében szénsavassá válik. A francia Champagne tartományban Benedek-rendi szerzetesek a pincében egy ott felejtett borkészletet találtak, ami az évek során buborékossá vált.

A parafa dugóval és dróttal rögzített zár alatt aranyló pezsgő készítése azonban sokáig titokban maradt, de a 18-ik valamint a 19-ik században rohamosan elkezdték gyártani több európai országban is. A champagne különleges alkalmak megkoronázására szánt nedű, ami mai napig árában is kimagaslik a többi szeszesital közül.

Tudni kell, hogy az olcsóbb változatok csupán habzó borok és ízeikben sem hasonlítanak a pezsgőhöz. Webshopunk széles kínálatában lehetőség van minőségi champagne vásárlásra, ugyanis itt leli meg az olyan ismert neveket, mint például a Dom Perignon. A név Pierre Perignon szerzetestől származik, ő volt az a szerzetes, aki megtalálta az első pezsgőt.

Természetesen a magyarok is készítettek már az 1800-as évek elején pezsgőt, az írások szerint a dunántúli Rosty család kezdte meg a gyártást elsőként. Napjainkban az egyik legismertebb a Törley, amit Európában is több országban szívesen fogyasztanak. Ha ajándék gyanánt vásárol tőlünk szeszesitalt, érdemes olyan változatot választani, amit díszdobozban érkezik.

Champagne terén is tudunk kínálni ilyen fajtát. Böngésszen kedvére és válassza ki a megfelelőt! Tömény italok beszerzésében is a segítségére lehetünk, hiszen a jó brandytől kezdve, egészen a whiskyig nagyon széles termékpalettát biztosítunk a vásárlóinknak.