Site Overlay

Tudjunk meg többet a fűtési praktikákról!

Gyakran nem is gondolnánk, hogy mennyi olyan egyedi lehetőség van, amivel elérhetjük, hogy az otthonunk tovább maradjon kellemesen meleg. A fűtéskorszerűsítés egyre nagyobb divatnak örvend mostanában, ami fontos, hiszen így érhetjük el, hogy nagyobb mennyiségű energiát és költségeket spóroljunk meg. Régen, amikor csak egy vagy két helyiség volt fűtve, még teljesen más volt a prioritás, de a mai gyakorlat szerint, amikor az egész ingatlan át van melegítve a fűtési praktikák kifejezetten hasznosak.

Először érdemes körüljárni a gyengepontokat. Fordítsunk kiemelt figyelmet a hőszigetelésre! Az ablakok, ajtók azok, ahol a legtöbb hő kiszökik. Ez megtörténhet közvetlenül a sarkok és az illesztések mentén, de közvetett úton az üvegfelületeken keresztül, amit egy hő kamerával jól láthatunk. Természetesen a modernebb nyílászárók esetében ez már nagyrészt kiküszöbölt.

A fűtési praktikák továbbá arra fókusztálnak, hogyan tartsuk bent a megtermelt hőmennyiséget. A huzat kiiktatása hatékony trükk. A radiátorok mögé érdemes hő tükör fóliát tenni, mert így nem a fal lesz fűtve, hanem a tér. A vastagabb függönyök, leengedett redőnyök szintén mérséklik a meleg elvesztését. Az olyan technikai berendezések, amilyen például a hővisszanyerős szellőztető, jelentős hatékonysággal tudják segíteni a feladatunkat.

A fűtési praktikák továbbá kiterjedhetnek arra, hogy mikor érdemes meleget tartani és mekkora mértékben. Nem mindegy, hogy egyenletességre törekszünk az egész nap folyamán, vagy időközönként hagyjuk teljesen kihűlni a lakást, mert ilyenkor több energiába telik az újbóli felmelegítése. Adjunk a részletekre a fűtési praktikák alkalmazásakor is!