Site Overlay

Ingyenes online képszerkesztő változatok

A képszerkesztés izgalmas dolog nagyszerű eredménnyel. Természetesen ehhez kell is egy kicsit konyítani, azonban az okos képszerkesztő variánsok segítségével lehet remekelni ezen a területen. Ez egy izgalmas világ, hiszen olyan sokszínű és érdekes. Több ingyenes program is létezik, ezért azok, akik affinitást éreznek magukban az alapjainak elsajátítására, nyugodtan válogathatnak a lehetőségek között.

Mivel bőven akad belőlük, érdemes kicsit utánanézni a témának. Nos, eddig a legismertebb ilyen online program kétségtelenül a photoshop volt. Megjelentek ugyan ingyenes változatok is, azonban igen költséghatékony, felhasználóbarát és szintén jó minőségű képszerkesztő típusok is vannak, mint például az egyre ismertebb Canva.

Az ingyenes videószerkesztő a kezdőknek elegendő lehet

Videót szerkeszteni nem ördöngösség, főleg, ha igénybe vesszük azokat az online programokat, amikkel el lehet sajátítani a műfaj csínját-bínját. Tény, hogy már videószerkesztő programból is rengeteg van már a világhálón. A nekünk optimális változat megválasztásakor hangsúlyt kell fektetni a pontos igényeinkre és a munkakörnyezetünkre is. Lássuk, hogy miből válogathatunk! Mivel kezdőként, főként általában a vágás, a feliratozás és a különféle áttűnések alkalmazása a leggyakoribb feladat, nem feltétlenül szükséges a legprofesszionálisabb típus mellett dönteni, ami ráadásul fizetős.

A profi és már igen népszerű változatok viszont, akár az ipari szintű felhasználást is lehetővé teszik. Az ilyen videószerkesztő alternatívákat nem véletlenül alkalmazzák a filmstúdiók és tévécsatornák is. Ezekről ugyanakkor tudni kell, hogy a kezelőfelületük túl összetett, amivel egy kezdő nem biztos, hogy képes megbirkózni.

Az eredményes képszerkesztéshez gyakran az ingyenes online képszerkesztő program típusok is elegendőek

A képszerkesztés ma már rendkívül népszerű az átlag felhasználók körében is. Ez főként annak köszönhető, hogy az interneten számos képszerkesztő program megtalálható ingyen vagy pedig pénztárcabarát áron.

A hogyan.org weboldalon bővebben is olvashatunk arról, hogy melyik az a top 4 program, amivel a képeink sokkal szebbek, élesebbek vagy éppen fantáziadúsabbak. Ha összegezni akarjuk a felhozatalt, akkor a legközkedveltebb képszerkesztő program változatok között szerepel a GIMP, a GravitDesigner, a Krita, valamint a Paint.net.

A videoszerkesztés alapjai az online térben elérhető programokkal is megtanulhatóak

A videók szerkesztéséhez nem feltétlenül szükséges tanfolyamot elvégezni, hiszen ennél sokkal olcsóbb megoldásokat is ismerünk. Napjainkban, a videoszerkesztés mondhatni gyerekjáték, de csak abban az esetben, ha kicsit sikerült elmélyülnünk a témában. Ha még kezdők vagyunk ebben a műfajban, akkor jobb elsőként olyan programokkal próbálkozni, amik érthetőek és nem túl bonyolultak.

Nem is kell túl mélyen keresgélni az internet bugyraiban, hiszen több lehetőség is rendelkezésünkre áll. A videoszerkesztés olyan programokkal is könnyen megvalósulhat, mint a közel 30 éves múlttal rendelkező Lightworks. Szintén kiváló választást jelent a nyílt forráskódú Openshot vagy a beépített iMovie, esetleg a Premiere Elements, vagyis van miből válogatni.