Site Overlay

Energiát spórol az inverteres klíma

Egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy a légkondicionálók a világ összes villamos energiájának 20%-át használják fel és az ilyen berendezések iránti kereslet csak növekszik. Ezért fontos, hogy a légkondik kevesebb energiát fogyasszanak, miközben hatékonyak maradnak.

Ezt a problémát részben az inverteres klíma oldja meg, ami gazdaságosabb és tartósabb, mint a hagyományos társai. Nézzük meg az „inverteres” kifejezést! Így nevezik a váltakozó áram állandóra való átváltását. Ebben az esetben a feszültség a berendezés igényeitől függően csökkenhet és emelkedhet.

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a készülék folyamatosan bekapcsolva maradjon anélkül, hogy sok energiát fogyasztana. Az inverteres klíma kényelmesebb és megfizethetőbb, mint a hagyományos légkondi.

A motor fordulatszáma a készülék indításakor és a kívánt hőmérséklet elérésekor a legmagasabbról alacsonyra változik. Ez a technika meleg időben a hőmérséklet csökkentésére, hideg időben pedig a helyiségek fűtésére egyaránt alkalmas.