Site Overlay

A fehér rum a kalózok itala volt

Ki ne szeretné a kalózos történeteket? A filmek sikere után, egyre többen próbálják ki a fehér rum erejét, ami a filmben is fontos szerepet kap, elég csak a legnagyobb nevekre gondolni. Nem véletlen, hogy az alkotók ezt az italt választották, mivel az egykori Amerikában kereskedtek a rummal, főleg a felkelések és a zendülések idején.

A szeszesital a cukornád erjesztéséből készül és főleg a Karib-tenger térségében szokták előállítani, majd onnan bejárja az egész világot. A gasztronómiában nagyon kevesen fogyasztják szárazon, sokkal többször találkozunk vele a koktélokban és a süteményekben. A rum karakteres íze természetesen magában is fogyasztható, de ha inkább koktéllel szeretnénk kihasználni, akkor még nagyobb választék áll a rendelkezésünkre.

A történelem érdekessége, hogy éppen a cukornádakon dolgozó rabszolgák jöttek rá, hogy a melaszból egész finom ital lesz, csak később kapta meg a fehér rum nevet. Ha osztályozni szeretnénk, akkor bajban lennénk, mivel országonként változnak a szokások.