Site Overlay

A Dixit társasjáték mindenkit elvarázsol

A hosszú téli estéket izgalmassá lehet tenni egy családi játékpartival. A lényeg, hogy a gyerek és szülő is élvezze az együtt töltött időt. Az érzelmeken alapuló Dixit társasjáték a 2010-es év legnépszerűbb változata volt. A sikere azóta is töretlen. Egy francia gyermekpszichológus a megálmodója, aki nem a logikai gondolkodásra fektetette a hangsúlyt, hanem inkább a kommunikációra.

A gyermekek képzeletvilágát és fantáziáját akarta megmozgatni. A festett kártyalapok már önmagukban is csodálatosak. Ezekről kell mondani valamit pár szóban vagy mondatban úgy, hogy a másik fél találja ki melyik az a kártyalap. Érdekessége a játéknak, hogy az adott képről mindenkinek más jut az eszébe.

Annyira feloldja a hangulatot, hogy a csendesebb gyermekek is megnyílnak és kifejezik az érzelmeiket. A felnőttek még izgalmasabbá tehetik a partit, ha filmcímet vagy versrészletet idéznek. A Dixit társasjátékot csak úgy lehet igazán megérteni és élvezni, ha kipróbáljuk. Az idősebb generáció is együtt játszhat a fiatalokkal.