Site Overlay

A cross kerékpárral nincs akadály

A belvárosban nem lehet kérdéses, hogy egy eleve aszfaltra tervezett bringát kell választanunk, mert azzal tudunk a legkönnyebben boldogulni az utakon. Akadhatnak olyan szituációk, amikor kénytelenek vagyunk letérni a járt útról egy rázósabb kaland érdekében.

cross kerékpár nyergében ülve ez nem jelenthet problémát, mivel úgy lett kialakítva, hogy jól bírja a változatos terepen való haladást. Az elnevezése is arra utal, hogy keresztezi a városi bringák tulajdonságait az MTB terepjáró képességeivel.

A durva erdei utakat és a több km-es hegyi túrákat viszont nem árt kerülni a cross kerékpárral, mert az ilyen jellegű igénybevételt már valószínűleg nem viselnék túl jól az alkatrészek. A cross kerékpár típusok remek felszereltséggel és többsebességes váltórendszerrel vannak felszerelve.

A fékek tekintetében az újabb változatokon már általában tárcsafék található, ami jobb fékerőt eredményez. Erre minden bizonnyal szükség is lesz, főleg ha nemcsak aszfalton szeretnénk használni a cross kerékpárt.