Site Overlay

Termosztát nélkül nincs modern fűtés

Nem is olyan túl régen, a fűtés szabályozásának egyetlen módja az volt, ha lapáttal a kezünkben megraktuk a kazánt. Körülbelül tudtuk mennyivel kell megpakolni és mennyire szellőztetni a tűzteret a kívánt hőmérséklet érdekében, ezt naponta többszöri alkalommal. Ezt az igen hálátlan feladatot a mai modern fűtési rendszerek egy aprócska szerkezettel megoldják, aminek a neve termosztát.

Bele sem gondolunk, milyen fontos munkát végez nekünk, amíg nincs gond a működésével. Feladata ugyanis, hogy a beállított értékekhez igazítsa és a legkisebb hőingadozás nélkül megoldja a fűtés szabályozását. Manapság már a termosztát is hatalmas választékban kapható. Megtalálható a régebbi típusnak mondható manuális és az igen közkedvelt digitális kivitel is.

Előbbi típus, a fejlesztéseknek köszönhetően ugyan nem számít túl elavultnak, viszont ma leginkább árban tud versenyezni a társaival. A programozható termosztát automatikusan elvégez minden feladatot, így gazdaságosabb működést és nagy kényelmi faktort jelent.