Site Overlay

Természetes aromaterápiát nyújt a méhviasz gyertya

A méhek a speciális mirigyeikkel faggyúszerű anyagot termelnek a méhsejtek építéséhez. Ezekben nevelik a rovarok az utódaikat és tárolják a mézet. Az anyag szobahőmérsékleten megkeményedik, 38-40 C fokon puha lesz és bármilyen formát képes felvenni, 70-73 fokon pedig folyékonnyá válik.

A belőle készült méhviasz gyertya környezetbarát termék, ami a természet gyógyító erejével rendelkezik. Amikor ég, a viasz antimikrobiális és gyógyhatású enzimeket szabadít fel, amitől a lakás levegője megtisztul. Ez különösen hasznos a vírusos influenza idején. A méhviasz gyertya összetevői elpusztítják a kórokozó baktériumokat és erősítik az immunitást. A gyertyák élettartama kifejezetten hosszú. A viasz átjárhatatlan a nedvességgel szemben és nagyon hosszú ideig tárolható anélkül, hogy elveszítené a minőségét.

Melegedés vagy hűlés közben a viaszréteg nem repedezik, egyenletesen ég, füstölés és kellemetlen szag nélkül. A méhviasz gyertya nem hagy zsíros érzetet a kézen és hosszabb ideig használható, mint a hasonló paraffin fajták.