Site Overlay

Tatami szőnyeg használata a küzdősportokban

A harcművészet mellett, léteznek egyéb küzdősportok is. Sokan egymás mellett szokták emlegetni ezt a két ágat, azonban a tatami szőnyeg használatán kívül, nem nagyon található bennük közös vonás. Az egymás ellen feszülő sportolók jelen esetben csak testi értelemben küzdenek meg, mozdulataik hátterében nem áll más, mint spirituális jelentés.

A kemény felkészülés alatt elsajátítják a letisztult gyakorlatokat, majd a kitartó edzések után részt vehetnek a versenyekben. Bár a legtöbb küzdősport köthető valamelyik kultúrához, mégsem hordozza magában annak vonásait. Két dolgot tanít meg, a védekezést és a támadást.

A küzdősportot végző fiatalok az edzések során levezetik a felesleges energiájukat, megerősödnek és megtanulják betartani a szigorú szabályokat. Ezek a tulajdonságok a jövőben hasznosak lesznek nekik, nagyobb lesz a teherbíró képességük és nem fogják könnyen feladni, amikor gondokkal kerülnek szembe. A tatami szőnyeg hamar a legjobb barátjává válik, végigkísérve a felnőtté válás felé vezető úton.