Site Overlay

Tartós nyomatok készítése lézeres nyomtatóval

Senki sem születik szakértőnek a nyomtatók világában, ezért gyakran kezdődik fejvakarással a vásárlás. Mindenki hallotta már, hogy létezik lézeres nyomtató és tintasugaras változat. Viszont az árakon kívül nem világos a különbség. Ez pedig lényegesen megnehezíti a választást és korántsem biztos, hogy mindig a drágább jobb. Mindig a saját igényeinkhez mérten válasszunk lézeres nyomtatót!

Ez a típus akkor számít előnyösnek, hogyha gyors és tartós nyomatok készítésére van szükség. A tintasugarassal ellentétben, a lézeres nyomtató festékport éget a papírra, ami ezt követően egy tartós, vízálló nyomatot eredményez.

A nyomtatás folyamata sokkal gyorsabb, ez a szöveges, illetve képi nyomatok készítésére is igaz. Tehát, akinek fontos a magas hatékonyság és a gyorsaság, annak ideális választást jelent a lézeres nyomtató. A dokumentumok szempontjából ez egy remek döntés, de mi a helyzet a színes képekkel? Átlagos esetben, ha csak monokróm nyomtatás a cél, ezen két típusú nyomtató ára alacsony eltéréseket mutat.

De más a helyzet egy színes lézeres nyomtató esetében, mert ez már sokkal többe kerül. A hátrányok közé lehetne sorolni a fogyasztást, mivel elég magas energiaigénnyel rendelkeznek. A nagy előnye viszont az, hogy egy lézeres nyomtató nem szárad be.  A tintasugaras nyomtatók gyakrabban kínálnak multifunkciós megoldásokat, ráadásul sokkal elfogadhatóbb áron. Összességében elmondható, hogy lézeres nyomtatót elsősorban a gyorsasága és a nyomatok tartóssága miatt érdemes vásárolni, illetve ha ritkábban kerül használatba.