Site Overlay

Sült édesburgonya magában vagy köretként

A hagyományos ételalapanyagok egészségesebb változatai egyre elterjedtebbek napjainkban, már a mindenki által ismert krumplit is lecserélhetjük. A sült édesburgonya íze kissé a sütőtökre hasonlít, egyébként a felhasználása ugyanolyan, mint a hagyományos burgonyáé. Fogyasztható magában vagy köretként is, mindenhogyan nagyon finom.

Több formában készíthető el ez az étel, talán legegyszerűbb az egészben sült édesburgonya. Itt mindössze csak arra kell vigyáznunk, hogy nagyjából egyforma méretűeket válasszunk, amelyek egyszerre át is sülnek. A közepes méretűeknél fejenként számolhatunk 1 darabbal.

Ugyanakkor előállítható kockára vágott burgonyadarabokból is, ami azért jobb megoldás, mert így több fűszert képes felvenni, és több benne a ropogós rész, tehát még ízletesebben állítható elő a vacsora. Azoknak, akik a tápértéke miatt fogyasztják az édesburgonyát, tanácsos rajta hagyniuk a héját, mert abban rengeteg a rost és az ásványi anyag.

A felkockázott alapanyag tetszés szerint fűszerezhető, de ha lágyabb ízvilágra vágyunk, akkor maradhatunk a szokásos só, bors kombinációnál. Továbbá, hasáb formájában is elkészíthető az édesburgonya, bár ezzel a változattal lesz a legnehezebb dolgunk.

Ahhoz, hogy igazán ropogós legyen a végeredmény, célravezető egy kevés keményítőt használnunk. Fontos, hogy addig forgassuk a krumplit a keményítőbe, ameddig minden darab be lesz vonva. Ilyen eljárással tökéletes eredményt érünk el, a sült édesburgonya valóban ízletes, ropogós lesz, amit kicsik, nagyok örömmel fogyasztanak.