Site Overlay

Sógyurma recept a legkisebbek örömére

A nyári szünet néha kihívást jelent a szülőknek, hiszen nem egyszerű kreatív szórakozást biztosítani folyamatosan a gyermekeknek. Egy jó sógyurma recept azonban megoldást jelenthet az átmeneti nehézségekre. Ez a változat könnyen elkészíthető, nem tartalmaz káros anyagokat és hosszú időn keresztül leköti a lurkót. Az alkotások pedig süthetőek, száríthatóak.

A mókán felül, fejleszti a kézügyességet, a térlátást, a koncentrációt és teret enged a kreativitásnak. Ráadásul az összes része megtalálható a konyhában. Természetesen a boltban is megvásárolható ez a kellék, de sokkal nagyobb élményt nyújt a kicsiknek, ha ők is részt vehetnek az elkészítésében. Az alapanyagok tekintetében nem lesz másra szükségünk, mint lisztre, sóra, vízre és napraforgó olajra.

Ezeket jól összegyúrva kapjuk a rugalmas állagú, puha tapintású gyurmát. Ha vidám színekre vágyunk, igazából nincs más dolgunk, mint az összedolgozás alatt egy nekünk tetsző ételfestéket is a keverékhez adni. Ez a sógyurma recept tökéletes ahhoz, hogy számtalan forma megalkotásra kerüljön belőle, de akár még kéz- és láblenyomat is megörökíthető a segítségével.

Az elkészült művek aztán a levegőn száríthatóak, de a folyamat gyorsítása érdekében betehetjük a sütőbe is. Attól függetlenül, hogy nem tartalmaz mérgező adalékokat, a legkisebbek figyelmét azért hívjuk fel rá, hogy ezt nem szabad megenni! Ez a sógyurma recept alkalmas olyan játék készítésére, aminek a fel nem használt részei alaposan becsomagolva, a hűtűben tárolhatóak a további felhasználásig.