Site Overlay

Remek kiállással rendelkezik a rottweiler

Amikor a házi kedvencekről beszélünk, akkor érthető módon azonnal a kedves négylábúak jutnak a legtöbb ember eszébe. Bár ez a leírás elég tág fogalom, mert nyuszi ugyanúgy lehet mögötte, mint például egy remek kiállású rottweiler. Mégis, főként a kutya ugrik be, mint valóban hűséges barát. A trendek az évek során rengeteget változtak. A társadalom szerkezete alapvetően átalakult és vidékről városra költöztek az emberek.

A kertes házak hiánya azonban nem vetett véget az ölebek tartásának. Sok kistermetű fajta áll rendelkezésre, de a rottweiler robosztus kiállásával, 55-68 cm termetével és gyakran 50 kilójával kicsit sem tartozik a dívány-ebek közé. Bár nagyobb beltérben, a kellő szoktatással jól érzi magát, inkább olyanoknak ajánlott tartani, akik imádnak sokat mozogni és mindenhová viszik magukkal.

A német boxer szintén mozgékony jószág

Számos olyan kutyus van, amelyik már első ránézésre belopja magát az emberek szívébe, leginkább a kedves külsejével. Ha valami, akkor a sztereotípia biztosan működni fog a német boxer megítélésében. A közepes termet még önmagában nem félelmetes, de azok a szögletes állkapcsok és lefelé lógó pofazacskó már vonalaiban is valami rosszat sejtet.

Ettől függetlenül mégsem kell azonnal fára mászni tőle, hacsak nem vagyunk macskák. Csak azokra veszélyes, akik fenyegetni merik szeretet gazdájukat. Lényegében egy nagyon hűséges és barátságos jellem rejtőzik a marcona külső mögött. Imád mozogni, ezért ezt tartsuk szem előtt, mielőtt teljesen beleszeretünk és hazavinnénk.

Kicsit macerás lehet a puli nyírása

Nini, ott a mezőn az egy szép kis birka, gondolhatnánk, de valójában egy vérbeli terelő eb, csak a megszokottnál több szőrrel. Akik kedvelik a valóban bundás négylábúakat, akkor nem kérdés milyen fajtát kell beszerezzenek. Azonban mindig kapjon kiemelt figyelmet a puli nyírása, a napi babusgatás mellett! Ezen feladat alól azon gazdik mentesülhetnek, akik rendszeresen versenyre, kiállításra viszik.

Bár ekkor távolabbra kell tenni az ollót, azt nem lehet végleg száműzni, mert a hullámos bunda könnyen gubancolódik. Mi az igazi nagy tragédia? Ha sétáltatás alkalmával talál egy olyan bogáncsos környéket, amit mindenáron fel akar fedezni. Ha oda beveti magát, akkor a puli nyírása kész rémálom lehet utólag, tehát tartsuk rövid pórázon.

Milyen gyakran esedékes az angol cocker spániel nyírása?

Az angol cocker spániel nyírása valamivel kevesebbszer kell megtörténjen, mint a pulinál, de a bundájával való napi szintű törődés nem maradhat el. Már fiatalon érdemes hozzászoktatni a gyakori keféléshez, így a fésű láttán, a menekülés helyett alig várja majd a foglalkozást. A puha bunda csak úgy alakul ki, ha megkapja azt, amire szüksége van.

Az angol cocker spániel nyírása összességében néhány havonta esedékes. Sajnos kevés az, amikor időszakosan levedli az elnyűtt szőrszálakat, mert a szabadban gyakran barangolva könnyen ráakaszkodnak potyautasok, levelek, gallyak, de még paraziták is. Kezeljük ezt a problémát mihamarabb, hogy a kedvencünk szép bundával rendelkezzen mindig!