Site Overlay

Remek hőszigetelő a laminált padló alátét

A laminált padló lefektetése mondhatni gyerekjáték, annyira egyszerű. A problémát a méretre szabás, illetve az előkészítés jelentheti. Hogyha figyelmen kívül hagyjuk a szükséges lépéseket, aminek az egyik legfontosabb részét a laminált padló alátét kiválasztása képezi, az nagyban meghatározza majd a végeredmény élettartamát.

A kínálatban található Profi Floor XPS puzzle kialakítása nagyon praktikusnak számít, hiszen az így összeillesztett darabokat nem kell egyenként összeragasztani. Ragasztás nélkül sem fognak elmozdulni és sokkal gyorsabban le lehet rakni mindet, akár egy nagyobb helyiségben is. A vastagság szint meghatározó szempont a hő- és a hangszigetelés szempontjából. Nem mellesleg a laminált padló alátét elfedi az apró egyenetlenségeket. Természetesen előzőleg nem árt felmérni a terepet, hogy mégis mennyire egyenletes az aljzat.

Hogyha nagyon hepehupás, akkor előzőleg ajánlott az önterülő aljzatkiegyenlítő használata. A megkötése után már rá lehet tenni a laminált padló alátétet. Ez tökéletes stabilitást ad a padlólapoknak, amelyek szinte minimális szinten fognak mozogni a terhelés hatására.

Minél jobban besüllyed egy padlólap, amikor rálépünk, annál valószínűbb, hogy a későbbiekben el fog csúszni, esetleg felpuffad. Rengeteg bosszúságot kerülhetünk el a modern laminált padló alátét használatával. Emeleti lakások felújításakor kimondottan ajánlott a használata, a kiemelkedő hangszigetelő képessége miatt. Ennek a laminált padló alátétnek némileg magasabb az ára, ám ez előbb-utóbb megtérül, hiszen így alacsonyabbá válik a helyiségek hővesztesége.