Site Overlay

Pulled pork recept partira vagy grillezésre

Akár egy partira, grillezésre vagy egy egyszerű hétvégi vacsorára tervezi a menüsort, a pulled pork garantáltan tetszetős lesz mindenkinek. A pulled pork recept szerint BBQ szósszal és a kedvenc köreteivel kerül feltálalásra, vagy beleteheti szendvicsekbe, nachosba is.

A pulled pork recept szerint az étel készítéséhez érdemes megvásárolni egy sertéslapocka sültet. Jobban ilyenkor a csont nélküli, de vehet akár csontost is. A sertéshúsról le kell vágni a felesleges zsírt, és 4 részre osztani. Keverje össze a fűszereket egy kis tálban, és dörzsölje be ezzel az egész sertéshúst, de ezt elvégezheti akár előző este is.

Melegítsen fel néhány evőkanál olajat egy serpenyőben közepesen magas lángon. Hozzáadhatja most már a húst, és minden oldalát néhány másodpercig kell pirítani. Ezután bátran melegítse elő a sütőt 150 fokra. Öntsön kólát a serpenyőben lévő sertéshús köré.

Fedje le az edényt egy fedéllel, és főzze 3 órán keresztül. A pulled pork recept alapján ezután leveheti a fedőt, és főzze további 1-2 órán keresztül, amíg a sertés megpuhul és villával könnyen szétszedhető lesz. Helyezze a sertéshúst ezután lassú tűzre, és öntsön rá még egy adag kólát.

Fedje le és főzze további 8 órán keresztül, vagy magas hőmérsékleten 4-5 órán keresztül, amíg a húsa puha lesz és fel tudja aprítani egy villával. A pulled pork recept szerint, ha főételként tálalja, akkor több húsra lesz szüksége, mintha szendvicsben vagy tacoban szolgálná fel. A hús mellé tetszés szerint készíthet bármilyen köretet, amilyet csak kíván.