Site Overlay

Őskorból származik a barátság karkötő viselése

A barátság megpecsételését sok kultúrában tartják fontosnak. A leggyakoribb tárgy, amivel két ember megerősítette a baráti hűségét és ragaszkodását, az a karkötő volt. A barátság karkötő bármiből készülhet, a kavicsoktól kezdve egészen az állati eredetű csontokig, mégis a leggyakrabban a színes kristályok és ásványok kaptak szerepet. Az amerikai őslakosok gyakran adtak egymásnak hasonló ékszereket, amit addig hordtak, amíg az tönkrement.

A hiedelem szerint, amikor a barátság karkötő felkerült a csuklóra, kívánni kellett valamit, amikor pedig elszakadt, a kívánság valóra vált. Már akkoriban is nagy érték volt egy ilyen barátság karkötő és nincs ez másképp napjainkban sem.

Ha vásárolni szeretne egy ilyen kiegészítőt, akkor válasszon olyat, ami barátságot erősítő köveket, ásványokat tartalmaz! Szilárddá és mindentől ellenállóvá teszi a barátságot például a kvarc, valamint az akvamarin és a citrin. Ezek nemcsak fényes, hanem matt változatban is megtalálhatóak a webáruházunkban, így Ön dönti el, hogy melyik kerül megrendelésre.