Site Overlay

Napelem szerelés a tetőre, tartósínekkel

Hacsak nincs olyan szerencsénk, hogy egy viszonylag nagy földterületen áll a családi házunk, akkor az egyetlen szabad felület, amire napelemek szerelhetők, az épület tetőszerkezete lesz. A napelem szerelés ilyenkor a tartósínek rögzítésével kezdődik, amik az edzett acél kampók segítségével maradnak a helyükön.

Nagyon fontos a használt elemek minősége, akár a sínekről, akár a kampókról van szó, hiszen a telepítésre kerülő napelem tábláknak évtizedekig kell állniuk a sarat és biztosítaniuk a ház energiaellátását. Amint a sínek stabilan állnak, a következő lépésben felkerülnek a napelemek, majd ezeket követen az inverter.

Ezután a táblák és az interver jó minőségű kábelek és csatlakozók révén való összekötésével folytatódik a munka. Végül pedig a védelmi berendezések kerülnek a helyükre, amik mind a rendszer, mind pedig az emberi élet biztonságáért felelnek, és szigorú előírásoknak kell megfeleljenek. Dióhéjban tehát így néz ki a napelem szerelés, ami után már a rendszer rácsatlakoztatható a ház belső hálózatára.