Site Overlay

Mit kell tudni a SILCA kéményburkolatról?

A könnyűszerkezetes kéményrendszerek a legtöbb esetben remek választásnak bizonyulnak. A SILCA PRO LC 90 biztosan nem okoz csalódást, amelynek az esetében a kéményburkolat szigetelés történhet betonnal, téglával és fémmel egyaránt. A modern építészeti szabályok alapján, a kéményt csakis úgy lehet megépíteni, hogy a belső fémcsövet kötelező szigetelni.

A fent említett modell egyik legfontosabb pozitívuma, hogy a szigetelés a külső kéményburkolat egyben van. Ennek a kettőnek a kombinációja pedig egy rendkívül alacsony súlyt eredményez. A kis súly miatt, a kéménynek nem kell külön alapot építeni, ez különösen akkor előnyös, ha egy épületben utólag akarnak kiépíteni kéményt.

Bármely szabványos füstcsőrendszerhez nyugodtan használható ez. A segítségével elfelejthetők a gyakran komplikált vagy eleve nem megvalósítható szigetelési módszerek. Mit is tartalmaz a szerkezet? Ennek az elemei közé sorolható a falazat és a szigetelés, amik ugye egyben vannak.

A SILCA PRO LC 90 kiváló hőszigetelő képessége segíti az üzemi meleg állapot mihamarabbi elérését. Miért is annyira fontos a gyors üzemi meleg állapot elérése? Nos, a magas hatásfok kevés kondenzációt eredményez, aminek hála még hosszabb az élettartam. Ezért is az egyik leghatékonyabb kéményrendszer ez, aminek az esetében nem mellesleg a kéményburkolat roppant korszerű módon van megvalósítva.

Sok helyen divatos a fatüzelésű kandalló

Rengeteg kandalló fával működik. Amellett, hogy a fatüzelésű kandalló sajátos bájjal rendelkezik, hiszen kiélvezhető a tűz látványa, egy hatékony és biztonságos rendszerről van szó. Teljes mértékben igaz ez a zárt égésterű modellekre is. Rengeteg gyártó már a hatékonyságon kívül a maximális biztonságra törekszik a termékek tervezésekor.

Ezért is lett annyira népszerű a zárt égéstérrel rendelkező fatüzelésű kandalló. Egy olyan fűtőberendezésről van szó, amelyik a működéséhez szükséges levegőt a külső környezetből veszi, a belső tértől függetlenül. Ugye levegőre minden esetben szükség van, hiszen ez az alapja a szerkezetben történő égési folyamatnak. A fát csak úgy lehet elégetni, hogy a tüzelés során oxigént kap az égési folyamathoz.