Site Overlay

Mit kell tudni a hipoallergén kutyatápról?

Manapság már meg sem lepődünk, ha valakiről kiderül a társaságban, hogy ételintoleranciától szenved. A gluténérzékenység példának okáért rengeteg embert érint világszerte – de mi a helyzet a négylábú barátainkkal? Nos, a hipoallergén kutyatáp iránti kereslet növekedéséből levonhatjuk a konzekvenciát: sajnos a rendellenesség nemcsak minket, embereket érint.

A kutyáknál egyre gyakrabban lép fel csirke- és gluténérzékenység, a kiváltott tünetek pedig megegyeznek az általunk tapasztalt kínzó panaszokkal. A statisztika sajnos roppant lehangoló, a számok ugyanis azt mutatják, minden harmadik kutyát érint a probléma.

Szerencsére megkönnyíthetjük ezen érzékeny emésztéssel rendelkező ebek hétköznapjait, ha a hipoallergén kutyatápok egyikét választjuk az eleségük gyanánt. Ízvilág tekintetében a hipoallergén kutyatáp semmiben sem különbözik a hagyományos termékektől, viszont az allergénektől mentes gyártásának köszönhetően, az intoleranciától szenvedő kutyusok is nyugodtan fogyaszthatják a finom eleséget.