Site Overlay

Mire figyeljünk baba cipő vásárlásnál?

A gyerekek nem sétálhatnak mezítláb az utcán vagy a járdán. A kis lábak védelméhez nélkülözhetetlen a baba cipő. Ez megvédi a lábakat a karcolásoktól és sérülésektől, valamint biztosítja számukra a megfelelő mikroklímát. Az optimális gyermek lábbeli legfontosabb tulajdonsága a rugalmas talp, ami a legkisebbeknek általában valódi bőrből vagy vékony gumiból készül.

Azoknál az idősebb gyermekeknél, akik már többet mozognak, a talpnak tartósabbnak és csúszásmentesnek, ugyanakkor nagyon rugalmasnak kell lennie. Ez szükséges ahhoz, hogy a láb úgy mozoghasson, mintha cipő nélkül sétálna a kicsi. A kis örökmozgók egy pillanatig sem képesek egy helyben maradni, mert a mozgás garantálja az egészséget és a vitalitást.

Ezért a csöppségeknek minőségi lábbelire van szükségük, amit hosszú ideig és örömmel fognak viselni. Természetesen a baba cipőnek kiváló ortopédiai tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mert a láb formája 16 éves korig fejlődésben van, így a rossz minőségű és kényelmetlen lábbeli komoly problémákat okozhat.