Site Overlay

Miért döntsünk a LED világítás mellett?

Érdemes komolyan megfontolni, amikor egy lakásba vásárolunk fénytesteket, hogy pontosan milyen kivitelek mellett döntünk. A jól megszokott villanykörték ideje már régen lejárt. Ezek nagyon jól ellátták a feladatukat hosszú évtizedeken keresztül, de a folyamatosan növekvő energiaárak miatt eljött az új megoldások ideje. A LED világítás elhozta a tökéletes feltételeket.

Nemcsak jelentős teljesítménynövekedést értek el a tervezők, hanem egyúttal töredékére csökkentették az áramigényt. Ezt úgy sikerült elérni, hogy kiküszöbölték a melegedési faktort. Az Edison izzók ugyanis csak 20 %-át az energiafelhasználásnak fordították fény létrehozására a maradék 80 %-ot pedig hőtermelésre. A LED világítás egyre nagyobb teret hódít. Kezdetben csak néhány lámpa létezett, de ma már szinte minden területen elérhető.

A közvilágításban is megjelenik, ahogyan az autók fényszórójában. Otthonunk minden szegletében helyet kaphat a LED világítás. A fürdőszobától kezdve a dolgozón keresztül a műhelyig, mindenhová kerülhet belőle. A romantikus megvilágítást a kellemesen lágy és meleg fényt árasztó fényfüzér biztosíthatja, míg az íróasztal felett egy spot kivitel nyújthat megfelelő látási viszonyokat.

A nagyobb teljesítménnyel rendelkező reflektorok és taposólámpák is fellelhetőek a LED világítás keretein belül. Formavilágukat, képességeiket, színüket tekintve hihetetlenül változatosak a termékek, amelyeknek hatalmas kínálatával találkozunk a ledezz.hu oldalon. Bár a teljes lakásban lecserélni az összes égőt nem olcsó mulatság, de már az első számlán érezni fogjuk a különbséget és látható lesz, hogy a LED világítás megtérülő befektetés.