Site Overlay

Mi az oka a hideg végtagok megjelenésének?

Egy nagyon eltérő életet élünk, mint amit az emberiség sok ezer év alatt megszokott. A jelenlegi modern stílus és különösen a nagyfokú kényelem, valamint ez ezekkel járó egyre több egészségügyi probléma csak néhány évtizede kezdett el tetőzni. Még nagyszüleink is sokkal jobb kapcsolatban voltak a természettel és saját testükkel, mint mi. Remek példaként szolgál a hideg végtagok egyre több embernél.

Ez egy olyan tünet együttes, ami voltaképpen rengetegféle problémára vezethető vissza, de szoros összefüggésben van a vérkeringéssel. Ugyanis, ha az érrendszer képtelen elegendő mennyiségű, friss, meleg és oxigénben, tápanyagokban gazdag vért eljuttatni a szövetekhez, akkor alakul ki a kellemetlen érzet. De miért történik meg a hideg végtagok problémájának a kezdeti megjelenése? Biológiai szempontból ez teljesen logikus védekező mechanizmus. A szervezet így védi a létfontosságú szerveket a kihűléstől, ami bizonyos helyzetekben még életmentő is lehet.

Természetesen a mérsékelt égövön viszonylag ritkák a fagyási sérülések, de a hideg végtagok esetében még az sem kizárt, hogy ez bekövetkezik, főként a téli időszakban. A mozgásszegény életmód komolyan hozzájárul a tünetek kifejlődéséhez, de idesorolható még a helytelen táplálkozás és folyadékbevitel is. A dohányzás és a túl zsíros vagy cukrokban gazdag étrend a vérerek beszűkülését idézheti elő, ami csökkenti az áramlás sebességet. Gyakran pedig vérnyomásproblémák húzódnak meg a hideg végtagok mögött.

Sokaknál csak szezonális a kellemetlen állapot, míg másoknál egész évben kitart. Ha túl sokáig jelen van, megéri orvoshoz fordulni, de vannak olyan egyedi praktikák, amelyek segíthetnek. A lényeges életmódváltás pontosan ebbe a kategóriába tartozik, ahogyan a Reiki alkalmazása szintén.

Ahol a figyelem, ott az energia, így teljesen érthető módon kezelhetőek ezzel a módszerrel a hideg végtagok. Szerezzünk több hasznos információt erről a témáról, amit megtehetünk a jikidenreiki.hu weboldalon. Ne törődjünk bele a kellemetlenségbe, hiszen az könnyedén megszüntethető csak bele kell vágnunk és kitapasztalnunk, hogy melyik megoldás a leginkább hatásos!