Site Overlay

Messze földön híresek az orosz vodkák

Az orosz nedűk híresek és világszerte elismertek a kiváló minőségük és különleges ízviláguk miatt. Különösen az orosz vodkák aratnak sikert, hiszen hagyományuk évszázadokra nyúlik vissza. Sokak számára ezek nem csupán italok, hanem a nemzeti büszkeség egyik szimbólumát is jelentik.

Az orosz vodkák készítése főként a gabona vagy a burgonya erjesztésén és lepárlásán alapul. A hagyományos szeszes italok esetében például a búza vagy az árpa szolgálhat alapanyagként az ikonikus ital előállításához. Az adott gabonát lepárlással alakítják át alkohollá, ami tisztítási és szűrési folyamatokon megy keresztül, hogy elérjék a kívánt tisztaságot és ízt. A burgonyából készült vodkák hasonló eljárással készülnek, a burgonya erjesztését követően.

Az orosz vodkák különleges jellemzője a tiszta és lágy íz, amelyet többek között a gondos szűrési és tisztítási folyamatok eredményeznek. Az oroszok hagyományosan többszörös szűrést alkalmaznak, például szénszűrőn vagy kvarc homokon keresztül, hogy megszüntessék az esetleges szennyeződéseket és javítsák a vodka minőségét.