Site Overlay

Merész csajok – a karrierépítés útján

Az élet egyáltalán nem egyszerű és nem leányálom, főleg amikor a megélhetés és a karrier felépítése a cél. Valójában ilyen esetekben valódi küzdelem lehet, ami vérre megy. Nagyon sok szakma létezik a modern korban, amelyekből kitűnik a magazinkészítés. Megtalálni azt, ami másoknak tetszik és eladni egy komoly kérdéskör, főleg a jelenlegi korban. A Merész csajok című sorozatban lehetőség adódik kicsit jobban belátni a kulisszák mögé. A történet 3 barátnőről szól, akik egymást segítve igyekeznek megállni a helyüket egy olyan világvárosban, mint New York.

Természetesen, a felszín gyönyörű és csillogó, sikerrel átitatott, de ami a mélyben zajlik, az a valóság. A Merész csajok történetei több mindenen ívelnek át. Az önmegvalósításon túl, az identitáskeresés, a szerelem és szexualitás is nagy szerepet kap. A Netflix nagyon komolyan belenyúlt a témába, de úgy tűnik, hogy egészen jól sikerült összehoznia ezt a karakteres sorozatot. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy már az ötödik évad került terítékre. A vélemények ugyanakkor megoszlanak róla.

A Merész csajok túl feminista lenne?

Mi tagadás, egy hihetetlenül komoly ideológiai vállság közepébe csöppentünk a 2020 kezdetén. Sajnos gyakran a különféle propagandák olyan irányba mennek el, ami olykor már tényleg zavaró. A Merész csajok sem marad ki a vádból, miszerint túlságosan a nemi szerepekre megy a hangsúly. A feminizmus, mint jelenség, nagyon jó dolog, remek iránymutató, de lehet annak egy olyan vad ága, ami már mindent tönkretesz.

Néhányan a nézők közül úgy vélik, hogy ez komoly probléma, míg mások teljesen el tudnak vonatkoztatni ettől és átadják magunkat inkább az élménynek, amit a sorozat kínál. A Merész csajok mindenesetre igyekszik kiváló szórakozási lehetőséget nyújtani. Amennyiben valóban el szeretnénk dönteni, hogy milyen irányba ment el a történet, akkor bátran kezdjük a colore.hu oldalon található cikk olvasásával, majd pedig következhet a kritikus szemlélődés, hogy saját véleményt formáljunk ebben a megosztó témakörben.