Site Overlay

Megelőzi a baleseteket a földelési ellenállás mérő

A villamos berendezések biztonságos működésében a földelés fontos szerepet játszik. Ennek hiánya vagy rossz kivitelezése fokozottan balesetveszélyes, mivel a fémrészek áramütést okozhatnak.

Ezért van szükség a földelési ellenállás mérő rendszeres használatára, ami rendszerint egy szakember által történik. Ezzel a villamosbiztonsági műszerrel egyszerűen elkerülhetőek a balesetek.

A modern változatok plusz funkciókkal lettek ellátva, amelyek praktikusnak számítanak ipari körülmények között. Ilyen például az automatikus zéró beállítás, de az adattartás funkció szintén jól jön, ameddig a mérési eredmények nem kerülnek lementésre.

A földelési ellenállás mérő a folyadékok ellenállásának a mérésére is alkalmas. Kültéri körülmények között is alkalmazható, villámhárítókon és egyföldelésű elektródákon. Továbbá alkalmas a csatlakozási pontok és a vezetékek folytonosságának a kimutatására. A legtöbb földelési ellenállás mérő készletben kapható, így mellékelve megtalálhatóak a különféle tartozékok, mint például mérővezetékek vagy a földelő szonda.