Site Overlay

Különleges, köszörült golyósorsók

A precíziós gépek fontos alkotóelemének számít. Az ipari marógépekben is található golyósorsó, ami az egyik leggyakrabban alkalmazott megoldás az ilyen és ehhez hasonló szerkezetek esetében. A segítségükkel átalakítható a forgó mozgás hosszirányú mozgássá.

Mindez a hatásfok csökkenése nélkül valósítható meg, mert az alkatrészekre ható súrlódási erőt minimálisra csökkentik. A golyósorsó hajtások több elemből állnak. Elsősorban 1 orsóból, továbbá 1 anyából, ami magába foglalja a golyókat és 1 visszavezetésből.

A pontosságot az adott modell gyártási technológiája határozza meg, ami lehet hántolt, hengerelt és köszörült. Ha nagyon pontos kivitelezést szeretnénk elérni, akkor a köszörült golyósorsóra lesz szükségünk. Az optimális megvalósítást a hántolt változatok képviselik.

Ez a szállító és pozicionáló alkalmazásokban lehet hasznos. Ha nem annyira fontos a pontosság, akkor a hengerelt golyósorsó kimondottan költséghatékony választást jelent, ami kimagasló élettartammal rendelkezik, a strapabíró felépítése miatt.