Site Overlay

Könnyen beülhetünk Kitt kormánya mögé

A televíziózás hőskorában, vagyis a 80-as években jelentek meg az első olyan kiváló sorozatok, amik valósággal lázban tartották a nézőket. Az akkori fiatalok, de még a későbbi generációk is jól ismerhetik Kitt nevét. A Knight Rider című ikonikus sorozat valóságos kultuszt teremtett. Ha a főszereplő, vagyis David Hasselhoff sokak számára feledésbe merült volna, a minden epizódban felbukkanó és egyedi bravúrokat végrehajtó Pontiac Trans Am modellt sokan a szívükbe zárták.

Ennek nyomán valóságos lázban égtek a rajongók és mindenki azt szerette volna, ha egy Kitt belsejében ülhet. Bármilyen meglepő, de erre volt és akár van is lehetőség, csak tudni kell merre lehet megtalálni a kívánt járgányt. Sajnos, olyan mutatványokra, mint az önvezetés nem képes, de bizonyos kérdésekre válaszolhat, a modern technológiának hála.

Terítéken az eladó amerikai autók

Talán a gyártók nem is gondolták, hogy mit teremtenek, amikor megalkották az első négy keréken guruló automobilokat. A vezetés a mai napra nemcsak meghatározóvá vált, hanem igazi státusz-, valamint a szabadság szimbólumává. De mindig van nagyobb! Az eladó amerikai autók külön vonalat képviselnek az öreg kontinensen. A tengerentúl mondhatni más szabályok uralkodnak.

Ahol az üzemanyag mennyisége sohasem volt akkora kérdés és a távolságok jóval nagyobbak, ott az erő, valamint gyorsaság a meghatározó. Az eladó amerikai autók ezért nagyobb teljesítménnyel és ennek megfelelően komolyabb végsebességgel rendelkeznek. A Shelby, Cadillac, Chevrolet, Pontiac, Dodge, Ford – mind olyan márkák, amik némi anyagi ráfordítással könnyen beszerezhetőek.

Bárkinek elérhető a Ford Mustang élményvezetés

Gyakran felmerülhet a kérdés, hogy mi az, amit adhatunk egy kedves barátunknak vagy családtagunknak ajándékba, ami biztosan maradandó lesz. Ebből a listából kár lenne kihagyni a Ford Mustang élményvezetés lehetőségét. A száguldás olyan tevékenység, amit jobb biztonságos körülmények között végezni. Erre a célra jöttek létre a különféle versenypályák.

A forgalomban gyakran esély sem kínálkozna a nagyobb sebesség elérésére és azt a törvények korlátozzák. Nem mellesleg, a Ford Mustang élményvezetés minden szempontból egyedi, az autó modellje miatt. Kipróbálni, hogy mire képes egy V8-as, 500 lóerős motor – sokak álma, de nem kell többé ábrándozni, mert itt az esély megélni az alkalmat.

Hogyan készül az oldtimer autó?

Öreg kocsi nem vén kocsi – szokták mondani. Ahhoz, hogy egy jármű megfeleljen az oldtimer autó kritériumoknak, közel sem elég csak idősnek lennie. Tény, hogy szükséges eltelnie legalább 30 évnek, de ezt követően még külön feltéteknek is muszáj megfeleljen. Az első lépés mindig a kérvényezés, majd jön a felülvizsgálat. Csak az eredeti állapot megléte mellett van esély elérni a kívánt státuszt.

Ha szeretnénk járni egy több évtizeddel ezelőtt gyártott kocsival, akkor az oldtimer autó vizsga az alap. Ennek hiányában ugyanis, a jelenlegi elvárások vonatkoznak a négykerekűre, amiket egy 50-60 éves vagy idősebb konstrukció képtelen teljesíteni. A Magyar Veteránjárművesek Autonóm Muzeális Szövetségénél tudjuk elindítani az igénylést. Tehát nem lehetetlen, de nem is könnyű megszerezni ezt a címet.