Site Overlay

Kerékpár nélkül lehet élni, de nem érdemes!

Milyen lehetett néhány száz évvel ezelőtt egy valamivel lassabban hömpölygő, de sokkal tisztább és valóságosabb életet élni? Ehhez az életmódhoz kapcsolódott a kerékpár, meg főként a belsőégésű motorok hiánya. Néhány társadalomban már ezt a tisztább, egészségesebb életet támogatják a gyakorlatban is, elég csak Hollandiára gondolni.

Egyre több híve van a kétkerekűeknek az egész világon. Sokan a kerékpár mellett teszik le a voksukat a nagyvárosokban, ahol a bedugult autós forgalom és a stressz elől menekülnek a bringákhoz.

Másoknak a kikapcsolódás, a testmozgás és a hobbi eszköze. A jó hír az, hogy a piac válaszolt ezekre az igényekre és rengeteg kategória, alkategória, típus létezik, hogy az aszfalton suhanók, a sportszerűen bringázók, de a szabadidős kerekezők is megtalálják maguknak a leginkább megfelelő modellt.

Aztán itt az új generáció és az e-bike, ami egészen új távlatokat nyit azoknak is, akik a sebességet igénylik vagy fizikai korlátaik miatt voltak kénytelenek lemondani a biciklizés örömeiről.