Site Overlay

Ingatlan adás vétel szakemberi segítséggel

Eladás vagy vásárlás során számos dologra oda kell figyelni. Például, hogy az ingatlan adás vétel hivatalos iratai rendben legyenek és minden fel legyen tüntetve rajta, ami csak kell. Szükséges ehhez az eladó és a vevő minden személyét érintő okmány adata, a szóban forgó épület címe, hogy mennyiért adják el és ki az eladó, ki a vásárló.

Ezek a legfőbb adatok, amelyek kötelezően rajta kell legyenek az iraton. Az ingatlan adás vétel, ha elkészült, meg kell feleljen mindkét félnek, akiknek rajta kell hagyniuk a kézjegyüket, majd szükséges, hogy a papír a Földhivatalba kerüljön. Mindezek után jut csak az új tulajdonos nevére az épület.

Amit még nem árt tudni, hogy az ingatlan adás vétel kell tartalmazza a leírtak között az energetikai tanúsítványt is, ami által kiderül, hogy energiafelhasználás szempontjából milyen kategóriába tartozik a ház. Ezt az iratot az eladónak kell elkészíttetnie és az 10 évig lesz érvényes. Ha segítség kell, keressen fel egy szakembert, aki majd felvilágosítja mindenről!