Site Overlay

Így faraghatunk a költöztetés árak nagyságából

Azt, hogy mennyibe fog nekünk kerülni a személyes tárgyaink új helyre való átszállítása, nem lehet a hasunkra csapva megbecsülni. A költöztetés árak kiszámításához számos szempontot kell figyelembe venni: a távolságot, a szállítandó tárgyak mennyiséget, az időtartamot stb. De azért megpróbálunk néhány tippet adni, amelyek csökkenthetik a végösszeget.

Először is érdemes leltárt készíteni azokról a tárgyakról, amiket valóban át akarunk vinni az új otthonunkba. Becsüljük meg a feleslegessé vált könyvek vagy apróságok hasznát, hiszen a mennyiség nagy szerepet játszik a költöztetés árak alakulásában. A holmink összepakolása előtt, illetve azt megelőzően végezzünk otthon általános nagytakarítást.

Fokozatosan ürítsük ki a hűtőszekrényt és a kamrát, a költözés előtti héten pedig ne végezzünk nagybevásárlást. A csomagoláshoz szükséges kartondobozokat megvásárolhatjuk vagy a szupermarketekből és üzletekből is beszerezhetjük, de ügyeljünk azok ellenálló képességére a szállítás során. Ezeket a tippeket megfogadva csökkenthetjük a költöztetés árak nagyságát.