A borókabogyóból készült szeszesital egy közkedvelt, égetett finomság, az izét a boróka tobozbogyójának köszönheti. A fűszeres gin elkészítése több részből áll, különböző gyógynövényeket, borókát és fűszereket áztatnak össze. Az így nyert karakteres párlatot cukorral vagy más citrusos aromákkal ízesítik, majd tovább több hónapon keresztül érlelik. Többfajta gin létezik, de alapvetően két nagy csoportot különböztetünk meg. A desztillált gin változatot hagyományos módon állítják elő a borókabogyó és egyéb ízesítőkkel, főleg koriandert használva.
A kevert gin készítéséhez semleges szeszes kivonatokat és aromákat kevernek össze. Fogyasztását tekintve lehet koktélokhoz adagolni vagy tisztán jégre öntve kipróbálni. Virágos aromája azonnal magával ragad, rózsa és viola jegyekkel. Lendületes, élénk és igazi frissítőként kortyolható. Igazán kellemes ízvilággal fogadja a fogyasztóját. Az alkoholtartalma általánosan 37,5%, a legismertebb közül meg kell említeni a Gordon’s, Bombay, Tangueray és a Gordon’s fajtákat.