Site Overlay

Homlokzat festék az időtálló és esztétikus megoldás

Az épületek külső homlokzatának fontos esztétikai funkciója van. Éppen ezért a homlokzat színét az alkalmazott burkolórendszerhez illően érdemes megválasztani. Tudni kell, hogy más színeket igényelnek a vakolt felületek, a fém és üveg homlokzatok, illetve a faházak. A homlokzat festék általában egy időjárásálló, színtartó, jó pára- és légáteresztő anyag.

A festekarena.hu weboldalon széles a választék a kiváló minőségű, kül- és beltéri, vakolt-, beton- és gipszfelületek festésére javasolt homlokzatfestékekből. A felület előkészítése minden esetben nagyon fontos, a laza, pergő vakolat- és festékréteget el kell távolítani, majd az esetleges hibákat kijavítani.

A homlokzat festék felvitele alapos felkeverés és a felület teljes portalanítása után, ecsettel, hengerrel vagy szórással történhet. Az ajánlott alkalmazási levegő-, anyag-, és falhőmérséklet +5 és +30 Celsius fok közötti tartományban mozog. A homlokzat festéket javasolt 2 rétegben felvinni a felületre, az átfesthetőségi idő pedig 4 óra. A festék száradása közben biztosítani kell a megfelelő szellőzést.