Site Overlay

Hogyan ismerhető fel az eredeti abszint?

A most bemutatásra kerülő ital a társasági összejöveteleken résztvevők egyik nagy kedvence. Az abszint cukor nélkül készül, ezért a párlatok családjába tartozik. Az alkoholtartalmát tekintve, 47 és 74 % között van, ebből kifolyólag nem nevezhető gyenge italnak. Általában zöld a színe, azonban a termékpalettákon színtelen variációban is megtalálható.

A származási helye Svájc. A főbb összetevői gyógy- és fűszernövények, mint például a fehér üröm, az ánizs, valamint az édeskömény. Az abszint fogyasztásakor a jeges vizet lassan adagolják hozzá a látvány kedvéért. Főbb jellemzője, hogy illóolajokat tartalmaz, amelyek a hígítás során kicsapódnak, ettől az ital zavaros lesz.

Sok hamisítvány található ezekből a termékekből. Ahhoz, hogy biztos legyen abban, miszerint az ital eredeti, a következőket kell szem előtt tartania! Az alkoholtartalom minimum 47 %-os kell legyen, a hígításkor zavarossá kell váljon, ha pedig jól érezhető benne az ánizs és az üröm, akkor biztos lehet abban, hogy az abszint eredeti.