Site Overlay

Harmóniát teremtenek a cserepes virágok

Ahhoz, hogy az otthonunkban jól érezzük magunkat, kapcsolatra van szükségünk a természettel. A cserepes virágok békét és természetes szépséget hoznak a lakásokba. Manapság sokféle új növénnyel találkozhatunk az üzletekben, a még néhány évvel ezelőtt ritkának számító kultúrákkal is.

Korábban a legnépszerűbb szobanövények az ibolya és a muskátli voltak, mostanság pedig minden az orchideáról, a gloxiniáról, a ciklámenről, a különböző típusú pálmákról és a citrusfélékről szól.

Ha valakinek nincs ideje, illetve nem szeretné azt a cserepes virágok gondozására pazarolni, ebből is van kiút. Ők megvásárolhatják a sivatagokban honos növényeket, például az agavét és a különböző típusú kaktuszokat. A szobanövények különleges gondozást igényelnek, mert a cserépben, ahol nőnek, kismennyiségű föld van.

Ha a talaj nagyon termékeny is, csak egy ideig biztosítja a tápanyagokat. Ehhez számos késztermék és műtrágya kapható a kertészeti központokban és a virágboltokban. Ezeknek köszönhetően garantált a cserepes virágok egészséges növekedése.