Site Overlay

Gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt örömet okoz a golyóvezető játék

Az ilyen tevékenységek rendkívül hasznosak a finommotoros készségek fejlesztéséhez. A gyermek ujjbegyein ugyanis sok idegvégződés található. A velük való érintkezés pedig serkenti a szellemi fejlődést. A golyóvezető játék az aktív elfoglaltságokat kedvelő csemetéknek ajánlott. A természetes anyagból készült golyókkal való játék jótékonyan hat az idegrendszerre, megnyugtatja és harmonizálja a gyermek érzelmeit.

A golyóvezető játék használata sok esetben akár másfél éves kortól engedélyezett. Az apró részletek ellenére, ez az oktatójáték teljesen biztonságos. A szülőknek minimális gondot, a gyerekeknek pedig maximális hasznot és örömet hoz a vele való játék. A segítségével szórakoztató módon, játékos formában ismerkedhetnek meg a fizika törvényeivel is.

Ajándék anyák napjára, ami megmelengeti a szívet

Az édesanya a legfontosabb személy mindenki életében. Ő adta az életet, ő gondoskodik a gyermekekről születésük óta és még akkor is aggódik, ha már felnőtt. Ezért fontos, hogy kimutassuk az iránta érzett érzéseiket, megöleljük, beszélgessünk vele és értékeljük. Az ajándék anyák napjára mindig része az ünnepnek. Amíg a felnőttek ajándékokat vásárolnak az édesanyjuknak, addig az óvodások és iskolások megpróbálhatnak kézműves alkotásokat készíteni.

Fejlett képzelőerővel, az internetről származó tippekkel, a felnőtt rokonok vagy idősebb testvérek segítségével számos variáció megvalósítható az ajándék anyák napjára témájában. A kézműves alkotáshoz quilling, decoupage vagy virágokat, pillangókat, gyümölcsöket, bogyókat, illetve különböző figurákat megjelenítő rajzok is alkalmazhatóak.

Elvonja a figyelmet a kütyükről a kísérletezős játék

Ma már sok jó módja van annak, hogy a gyermekek megszeressék a tudományt. A kristályok növesztése, a közönséges anyagok arannyá alakítása, a forró jéggel kapcsolatos felfedezések és még sok más kísérletezős játék igazán magával ragadja a fiatal kutatókat. A kísérletek egyedül, barátokkal vagy a családdal együtt is végezhetőek.

Az interneten fellelhető webshopok katalógusaiban számtalan érdekes kísérletezős játék található a fiatal tudósoknak, akik szívesen megismernék az őket körülvevő világot és kipróbálnák magukat a tudományban. Ezekben a webáruházunkban böngészve, egyáltalán nem nehéz olyan ajándékot választani, aminek a gyermek örülni fog. Ha már kicsi korától kezdve saját kísérleteket végez, később könnyebben elsajátíthatja az egyes tantárgyakat.

Szabadtéri játékok gyerekeknek – ünnepeljük aktívan a tavaszt!

A tavasz varázslatos időszak a kicsiknek, mert ők úgy tudnak örülni a természet változásainak, mint senki más. Hogy még szórakoztatóbbá tegyük ezt az időszakot számukra, ne féljünk kipróbálni a szabadtéri játékok gyerekeknek kitalált formáit! Ezek a tevékenységek nemcsak sok örömet szereznek a kicsiknek, hanem felkeltik az érdeklődésüket a természet iránt, fejlesztik ügyességüket, reakcióidejüket és a társaikkal való együttműködésüket.

A szabadtéri játékok gyerekeknek nagyszerű módja annak, hogy szórakoztassuk és fejlesszük a szemünk fényét, segítsünk neki többet megtudni a világról, megtanítsuk kommunikálni a természettel, valamint megtalálni a közös hangot a társaival. Ne maradjunk le a jó idő kínálta lehetőségekről!