Site Overlay

Gyakran szükséges a HDMI jelerősítő

A KáCsa Audio cégnél számtalan egyedülálló termékhez igen reális áron lehet hozzájutni. Itt megvehetőek az olcsóbb, sodort szerkezetű, oxigénmentes réz hangfalkábel fajták is, amelyek egyszerű műanyag köpennyel rendelkeznek. Sokan azonban inkább a drágább modelleket részesítik előnyben. Ez érthető is, hiszen ezekben tisztább, homogénebb a réz szerkezete. Jó példa itt a Neotech és Furutech OCC vezetéke, illetve a sokak által biztosan ismert AudioQuest, amelyik a vezetőszál felszínét szintén lepolírozza.

A szakemberek azt is mindig elmondják a klienseknek, hogy a közép- és felsőkategóriás hangfalkábel nem csupán a vezető tisztaságot illetően jobb, hanem a szerkezet és a szigetelés terén is profibb. Megeshet, hogy teflont, pamutot, réz árnyékolást vagy levegő tartalmú csöveket húznak a mag köré, ezzel csökkentve a kábelt érő zavarok szintjét.

A vásárlás előtt sokakat az érdekel, hogy mikor is tanácsos a hangfalkábel kelléket dugóval ellátni? Ez több mindentől függ. Abban az esetben, ha a vezető keresztmetszete nem túl nagy és ujjal összepödörhető a kábel lecsupaszított vége, akkor dugó nélkül is beköthető a hangsugárzó/készülék aljzatába. A shopban a gyakran nélkülözhetetlen HDMI jelerősítő is megvehető. A HDMI vezetékeken futó jelek erősségére minden esetben van szabvány, de sajnos ez nem azt jelenti, hogy a gyártó be is tartja azt.

Ezért megeshet, hogy a hosszú kábelek alkalmazásakor a célnál már gyenge a jel, a képmegjelenítő eldobja a képet és nem jeleníti meg. Ekkor kötelező a HDMI jelerősítő megvétele és alkalmazása. Mielőtt azonban kiválaszt egyet az ember, érdemes a tévhitekről egy picit beszélni. Az vitathatatlan, hogy 10 méter alatt semmiféle jelveszteség nem léphet fel egy korrekt minőségű HDMI kábel esetén. A HDMI jelerősítő kiegészítőnek azonban szüksége van tápellátásra, amiből feltudja erősíteni a jelet. A HDMI vezetéken fut egy tápjel, épp úgy, mint a mobiltelefonok töltésénél használt USB kábeleknél. A HDMI jelerősítő a külső tápellátás nélkül a tápjelet fogja használni. Mind a két termékről bővebb infót lehet találni a kacsa-audio.hu weboldalon.