Site Overlay

Gipszkarton többféle célra

A téglafalak rendkívül tartósak és masszívak, kitűnő hőszigetelők, de nem minden esetben van rájuk feltétlenül szükség. Nem véletlenül vált annyira elterjedté a gipszkarton. Egy épület szerkezeti elemei kimagasló terhelhetőséggel kell rendelkezzenek. Ezzel szemben, a gipszkarton egyéb célokra lett kitalálva. Elég sokoldalú építőanyagnak számít, ezért használható dekorációhoz és a belterek ki- vagy átalakításához. Remek térelválasztó, hogyha gyorsan és gazdaságosan szeretnénk egy elválasztófalat húzni az adott helyiségbe. Különösen az üzlethelyiségek átalakítása során használják előszeretettel, mivel gyors és egyszerű gipszkarton lapokkal dolgozni.

A masszív építőanyagok előnye olykor hátrányként is betudható, mivel a többletsúly alaposan terheli az épület szerkezetét. A gipszkarton viszont könnyű, ezért egy családi ház esetében kitűnő megoldás, ha a manzárd kialakítását és felosztását tervezzük. Mivel nem bocsát ki magából káros anyagokat, ezért környezetbarátnak tekinthető, illetve az egészségre sem jelent veszélyt. Tűzgátlás szempontjából sem egy utolsó, mivel nagyon jól bírja a meleget.

Bővebben arról, hogy mit készíthetünk belőle

Már esett szó arról, hogy dekorációs elemeket is készíthetünk a felhasználásával, illetve térelválasztónak szintén kiváló. Bővebben szólva, a csövek és a különféle épületgépészeti elemek elrejtésére kiváló. Sokkal esztétikusabb és letisztultabb belteret hozhatunk létre, ha a fal mögé rejtjük a különféle kábeleket és csővezetékeket. Manapság szintén divatos a rejtett világítás kialakítása, hiszen egyedi hangulatot kölcsönöz a nappalinak, hálószobának stb.

Bővebben felhasználható anyag, mint azt laikusként gondolnánk. A megfelelő alapozó felvitelét követően festhetjük, tapétázhatjuk, sőt, akár csempét is rakhatunk rá. Fémre és fára egyaránt felszerelhető. Hogyha a lakás hőszigetelését szeretnénk javítani, akkor szigetelőanyagokkal is kombinálható. Bővebben az epitoanyag.hu oldalon olvashatunk erről a közkedvelt alapanyagról, ami többféle méretben és vastagságban rendelhető meg a webáruházból.