Site Overlay

Etetőszék, amit egyaránt szeretnek a kicsik és a nagyok

A babáknak készített kellékek táborából azok az elemek igazán népszerűek, amelyek a minőségi kialakításuknak köszönhetően nemcsak az apróságoknak, de a szüleiknek is hasznosnak bizonyulnak. Remek példa erre a stabil lábakon álló etetőszék.

Az a személy, aki próbált már folyamatosan mozgó, mindenre kíváncsi gyerkőcöt etetni, nagyon jól tudja, a feladat nem a legegyszerűbb, pláne, ha nem állnak a rendelkezésünkre a megfelelő eszközök. A szék persze nemcsak a szülők dolgát könnyíti meg, de a gyermekeknek is segít elsajátítani az önálló étkezés alapjait.

De milyen tulajdonságokkal rendelkezik tulajdonképpen az ideális etetőszék? Nos, a már említett stabil tartás talán a listavezető első helyezettje, a joggal támasztható kritériumok közül, hiszen ezáltal nemcsak maga a procedúra kényelmesebb, de a gyerek biztonsága is szavatolt.

A tökéletes etetőszék kényelmes, így a kis felhasználó sem érzi nyűgnek az abban való üldögélést. Bár a vásárlást tipikusan nem az esztétikai szempontok ösvényén haladva végezzük, de azért nem árt, ha az etetőszék a szemnek is vonzó. Mikortól ajánlott a szóban forgó eszköz használatának az elkezdése?

Nos, a pontos korosztály vonatkozásában a szakértők eltérő véleménnyel rendelkeznek, de azt kijelenthetjük, hogy a nagyjából féléves gyerkőcöt már meg lehet próbálni beleültetni az etetőszékbe. A szék használata a 15 kilogrammos súly elérését követően már nem javallott. Abban az esetben, ha biztosra akarunk menni, a ledönthető háttámlával rendelkező típusok háza tájékán nézzünk először szét.